Conceptnota Mediawijsheid goedgekeurd door de Vlaamse Regering

« De Vlaamse Regering heeft op vrijdag 4 mei 2012 de conceptnota Mediawijsheid goedgekeurd. De conceptnota zet de krijtlijnen uit voor een mediawijsheidsbeleid in Vlaanderen.

De doelstelling van het beleid rond mediawijsheid is dat alle mediagebruikers beschikken over voldoende informatievaardigheden, technische en strategische vaardigen. Het beleid wil een verantwoord en veilig mediagebruik stimuleren met daarbij zowel aandacht voor zowel technische, juridische, sociale en ethische aspecten zoals virussen, spam, intellectuele rechten, labelling, cyberpesten en privacy.

Na de goedkeuring door de Vlaamse Regering op 4 mei, vraagt de Regering het advies van de VlOR (strategische adviesraad voor het beleidsdomein Onderwijs en Vorming), de sectorraad Media en de Vlaamse Jeugdraad. »

Lire la suite

Source : www.vrmmedia.be/ [En ligne] Consulté le 08/05/2012

Sur ce sujet, le centre de documentation vous propose notamment :

Verniers Patrick (Ed) : L’éducation aux médias en Europe : Controverses, défis et perspectives (Commission des Communautés Européennes – Direction générale de l’éducation et de la culture, 2010) .- Site disponible ici

Les commentaires sont fermés.

Voir aussi: